Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

snelheidsvertaging na vervanging remschakelaar golf 4

Vraag gesteld door ferfi op 2 oktober 2018

auto verminderd snelheid na vervanging remschakelaar golf 4

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na het vervangen van de remlichtschakelaar van uw Golf 4 vertraagt de auto.

Jammer dat u niet aangeeft onder welke omstandigheden de auto vertraagt.

Als het probleem ontstaan is na het vervangen van de remlichtschakelaar zou ik de oorzaak zoeken in de afstelling van de schakelaar.

Als de schakelaar te scherp is afgesteld kan het remlicht soms onterecht aan gaan. De cruisecontrol zal dan afslaan en als u niet op de cruisecontrol rijdt denkt het motormanagement mogelijk dat u remt en zal gas terugnemen.
***

Reactie van ferfi:

Heer Leo,ben momenteel in Hongarije.Rijdt op benzine en LPG G3.In het display kwam te staan motorstoring.Laten uitlezen en bleek de rem schakelaar defect.Ging een dag later rijden op benzine -snelheid 95km.toerental 3000.en een snelheidsvertraging.Voorzichtig gas gegeven en een veilige plek gezocht voor te stoppen.Contact afgezet en na 5min kon ik verder om LPG te tanken.OP LPG werkte alles perfect remproeven cruiscontrol alles in orde.OP benzine weer het zelfde probleem.Vandaag naar de garage en de auto krijgt een volledige grote beurt.de uitslag heb ik nog niet omdat hij voor vrijdag staat ingepland.AUto had in jan.2016 grote beurt gehad en tot vandaag was er maar 18.000 km meegereden.Voor veiligheid ga ik toch maar voor de grote beurt. Volkswagen 4 2002 en bij de volkswagen dealer .Groetjes en bedankt Jo Schoenmakers