Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik wil een C3 (gebruikt) kopen

Vraag gesteld door casteeltje op 8 juni 2015

Ik wil een C3 (gebruikte) kopen.
Waar moet ik op letten?
Elektrisch ?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

We hebben zowel de eerste als de tweede genaratie Citroën C3 getest als occasion. In het verslag wordt ook aandacht besteed aan de meest voorkomende storingen en de ervarigen van de Wegenwacht. De tests kunt u hier en hier bekijken. 

 

Reacties

M. Snoek

Auteur - 19 september 2023

Kopers van een auto met een Pure Tech motor,

In juni 2023 heb ik een gebruikte C3 gekocht bij een Van Mossel Peugeot Dealer. Hetgeen ik niet wist, maar in o.a. een C3 zit een Pure Tech motor die voor veel problemen kan zorgen m.b.t. het hoge olieverbruik, (dus 3 wekelijks het oliepeil meten), tijdig, eerder dan normaal, vervanging van de distributieriem en daarbij kunnen er terugkerende problemen ontstaan met de katalysator, het oliefilter en de oliepomp. (Zie bij de RWD de terugroepacties)
Dus een aanschaf van een auto met een Pure Pech motor... Ik heb het advies gekregen de auto te verkopen, gezien bovenstaande problematiek.
Onlangs heb ik een technisch onderzoek laten uitvoeren om zeker te weten dat de auto geen olie lekt, omdat ik na 4 weken al zonder olie langs de kant van de weg stond... De auto lekt gelukkig geen olie, hetgeen dus wel inhoud dat de service verlening bij sommige van Mossel dealers te wensen overlaat. Ondanks een aanbod van betreffende dealer was ik het vertrouwen kwijt in hun handelen.
Geheel vrijblijvend advies: koop geen auto met een Pure Tech motor, dat wordt een Pure Pech auto.