Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het aantal km met volle accu

Vraag gesteld door ionic electrisch op 6 maart 2018

Bij de test van de Hyundai Ionic elektrisch kwam men tot 290 km ongeveer. Ik heb sinds jan. 2018 Ionic elektrisch, maar bij een volledig opgeladen accu komt hij maar tot 160 km. Alle verbruikers zijn dan uit, maar hij geeft maar 160 km aan. Er komt door regenereren wel een paar km bij, maar geen 50-70 km. Ik vind die 160 km veel te weinig, volgens fabriek 250 km. Graag reactie. alvast bedankt. Ook zijn er andere Elektrische rijders die verder komen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt naar het praktische verbruik van een Hyundai Ionic Electric.

Elektrische auto's hebben in de praktijk een groot verschil tussen zomer en winter in verbruik.

De aangegeven 250 km zijn in de praktijk in de zomer best haalbaar, zie ook de gegevens in de elektrische voertuig database.

Onze vorige test was bedoeld om te kijken of de voertuigen de door de fabriek opgegeven actieradius konden halen. De Ionic haalde onder deze ideale omstandigheden 290 km.

Recent ben ik met een Hyundai Ionic naar Lelystad geweest bij -7 graden met de kachel op 20 graden. Bij aankomst in Lelystad 114 km stond er nog 70 km op de teller, dus onder deze omstandigheden ongeveer 185 km actieradius.

Uw auto geeft 160 km aan bij een volle accu. Dit is berekend met de geregistreerde rijomstandigheden uit het verleden. Vooral snel optrekken en stoppen en optrekken kost veel energie. Door zoveel mogelijk te anticiperen op verkeer en verkeerslichten is veel energie te besparen. Probeer de auto rollend te houden bij verkeerslichten en zet de auto binnen de bebouwde kom in regeneratiestand 3 zodat u de remmen spaart en maximaal stroom terugwint.