Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volgens de gegevens van de RDW heeft mijn auto 0 zitplaatsen, kan dit ooit gevolgen hebben en moet ik hier wat mee doen?

Vraag gesteld door Thijsdizzy op 28 oktober 2015

Mijn broer en ik hebben een Opel corsa uit 1997 en na dat wij hem een jaar hadden kwam ik er achter dat je voertuig gegevens ook via de RDW online op te vragen zijn. Uit nieuwsgierigheid heb ik deze opgevraagd en stond er onder het tabblad technisch aantal zitplaatsen 0. Dus eerst heb ik aan de garage gevraagd of ik er wat mee moest, maar die vertelde dat het niets uitmaakt. Vervolgens heeft het mij nooit echt lekker gezeten en heb ik pas geleden de RDW een bericht gestuurd. Waarop ik een antwoord kreeg dat als ik hierover meer wil weten ik de politie moet bellen. Wat toch best vreemd is omdat het over RDW gegevens gaat. Kan iemand die kennis op dit gebied heeft mij vertellen of er gevolgen aan kunnen zitten dat er op de RDW gegevens het aantal zitplaatsen op 0 staat?
Alvast heel erg bedankt Thijs

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Opel Corsa uit 1997 heeft in de voertuiggegevens van de RDW bij het aantal zitplaatsen 0 vermeld staan. U vraagt zich af wat de gevolgen zijn van deze mededeling.

In de periode dat er voor uw Corsa een kenteken is afgegeven werd het aantal zitplaatsen nog niet vermeld. Ergens rond '98 is men bij het registreren van nieuwe auto's daar wel mee begonnen. Het betreffende getal 0 heeft dus te maken met het feit dat in die tijd dat niet geregistreerd werd. Uiteindelijk komt het er op neer dat u niet méér personen mag vervoeren dan het aantal beschikbare zitplaatsen. Een zitplaats is daar waar voor de betreffende passagier een gordel ook beschikbaar is. U mag dus met uw Corsa zonder problemen het aantal personen vervoeren waar gordels voor beschikbaar zijn.