Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is 120.000 km voor Mercedes ML350 benzine 10/2012 veel op de klok?

Vraag gesteld door Ricvw op 9 november 2016

Ben in Duitsland bij Mercedes dealers op zoek naar gebruikte ML of GLK 350 benzine uit 2012.
Ik heb geen flauw idee bij welke kilometerstand je twijfels moet hebben om zo'n auto van dat bouwjaar te kopen, is dat 100.000 km, 200.000 km of misschien wel meer? Kortom bij welke kilometerstand kun je forse kosten door mankementen of voor onderhoud gaan verwachten bij een Mercedes?
Alvast bedankt voor jullie antwoord

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat een redelijke kilometerstand is om tot de koop van een Mercedes ML of GLK 350 over te gaan.

Met de intentie om daar zonder noemenswaardig te verwachten problemen de nodige jaren nog mee vooruit te willen, zou tot 150.000 km een prima instap kilometrage zijn. Van deze dikke zescilinder zou u bij normaal gebruik en onderhoud zeker het tweevoudige aan kilometers mogen verwachten. Bij het zoeken naar een geschikte kandidaat is het wel belangrijk een beeld te hebben van de onderhoudshistorie, óók in combinatie met het gebruikersbeeld van de vorige eigenaar. Zeker bij Duitse dealers zal de onderhoudshistorie wel bekend zijn en is het misschien ook een uitdaging om nét de netste exemplaren eruit te pikken.

Dan verwacht ik wanneer u er zelf 'n ton bij gereden heeft, wat meer kans op uitgebreider onderhoud maar niet per definitie grote gebreken. Maar zoals gezegd een keurig dealer onderhouden exemplaar met rond de 150.000 km op de teller zou een verstandige koop moeten worden.