Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

aanschaf handige auto met specifieke wensen

Vraag gesteld door marineke op 23 mei 2016

Op vroeger (super) advies van de ANWB een Daihatsu Cuore aangeschaft. Heel tevreden over alles. Wordt niet meer geleverd, zoek nu een nieuwe vergelijkbare auto: Eenvoudig, goedkoop, zuinig (huidige rijdt nog steeds 1:22), hoge instap, achter stoelen neerklappen super gemakkelijk, veel (laad)ruimte. Wij vervoeren schilderijen en keramisch werk, moet makkelijk in te schuiven zijn, (niet over een balk te tillen). Ik heb de ANWB keuze site bezocht, maar die geeft alleen dure auto's of vraagt dingen waar ik geen verstand van heb, zoals PK's enz.
Verder zou het nu een automaat moeten worden. Wat ik tot nu toe zag (Panda, Susuki, heeft allemaal een "balkje" waar je overheen moet tillen.
Een expert heeft antwoord gegeven, maar verwezen naar andere niet meer geleverde auto's. Dus aan dat antwoord heb ik weinig. Wie heeft een idee voor een nieuwe auto voor mij?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

In onze eerste reactie op uw vraag kwamen wij aan de hand van uw criteria (nieuw, compact, zuinig, automaat, lage tildrempel) uit op de Suzuki Splash, met de kanttekening dat de auto niet meer nieuw te bestellen is. De Splash stond tot januari 2016 in de prijslijsten, dus we gaven de suggestie mee dat een jong gebruikt exemplaar mogelijk een alternatief is.
We kwamen op dat model uit, omdat een nieuwe auto die aan al uw criteria voldoet er simpelweg niet is. Of ze hebben een tildrempel, of de auto's zijn groter, of niet met automaat leverbaar, of niet meer nieuw te bestellen. Een nieuwe Nissan Micra (inderdaad, met bescheiden tildrempel) is misschien nog het meest geschikte compromis. Anders komen we uit bij een Toyota Verso-S, maar die is een klasse groter dan de Cuore.