Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

startproblemen

Vraag gesteld door Ardoldine op 10 augustus 2018

Sedert paar weken startproblemen. Geen sleutelherkenning, knipperend lampje. Tot nog doe lukte starten dan toch nog wel na aantal keren proberen. Afgelopen week lukte starten totaal niet. Garage heeft accu gecheckt-ok. Raden nu nieuwe sleutel aan (90 euro) maar garanderen niet dat hiermee het probleem opgelost is. Het kan van alles zijn zeggen ze en daar is alleen door trial en error achter te komen. Wat zeggen de experts?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt startproblemen.

Helaas zonder vermelding van merk en type auto. Veel typische gebreken zijn soms merk en type gebonden en helpt het dus wanneer we de identiteit van het voertuig hebben.

De voorzichtige diagnose is dat het probleem mogelijk in de sleutel zit. Ik weet niet of het gebruik van de reservesleutel al geopperd is maar dat kan feitelijk al helderheid verschaffen. Anders graag merk, type en bouwjaar auto. Het kenteken is natuurlijk ook prima.***

Reactie van Ardoldine:

Kenteken: 45-XH-RS.
Inmiddels nieuwe sleutel. Start weer regelmatig sedert een paar dagen. Kan ik ervan uitgaan dat het probleem nu opgelost is?***

Reactie van Jos van der Drift:

De Hyunda Atos is de voorloper van de i10. Daarover meldt de Wegenwacht;

''Het gebeurt dat de contactsleutel niet wordt herkend. Vaak blijkt dat het helpt om de i10 te verslepen naar een andere plek, dan ziet het systeem de sleutel weer wel. In enkele gevallen bleek de sleutel kapot en was de reservesleutel nodig''.

Ik heb er dus wel vertrouwen in dat het probleem opgelost is.