Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

milieuvoordelen bio-LPG t.o.v. LPG en LPG-achteraf en LPG af-fabriek verschillen uitstoot

Vraag gesteld door Chriels op 20 juni 2017

Goedemiddag, als in de nabije toekomst bio-lpg wordt geintroduceerd, gaat dan de co2 uitstoot net zoveel theoretisch naar beneden als bij Bio-CNG vergeleken met CNG? En gaat de NOX-uitstoot en fijnstof en roet naar verwachting dan ook naar beneden? Klopt het dat auto's met af-fabriek LPG-installatie 70% minder NoX-uitstoot hebben dan LPG-auto's met achteraf LPG-installatie? alvast bedankt!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uit een TNO-rapport uit 2010 blijkt dat LPG- en CNG-voertuigen met een achteraf ingebouwde gasinstallatie gemiddeld een 70% hogere NOx-emissie hebben dan voertuigen met een af-fabriek gasinstallatie of benzinevoertuigen. Hierbij wordt opgemerkt dat naar inschatting meer dan 95% van de LPG voertuigen een retrofit gasinstallatie heeft en meer van 90% van de CNG voertuigen een af-fabriek installatie heeft.

De uitstoot van NOx en fijnstof is ook bij bio-LPG hoger dan bij een benzine-auto.***

Reactie van Chriels:

Goedendag, ik kan u een youtubefilmpje laten zien waarin er met auto's op benzine/diesel en LPG gereden wordt en de werkelijke emissies gemeten wordt onder praktijkomstandigheden.. https://youtu.be/aBaBnR18drU. Hierin is te zien dat LPG in het voordeel is! hoe kan dit antwoord met het filmpje gerijmd worden?