Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bij welk profiel zomerbanden vervangen?

Vraag gesteld door Sije de Jong op 22 februari 2018

Mijn zomerbanden voor hebben een profiel van 3,6 en 3,4 mm. In het zomerbandenseizoen rijd ik ongeveer 12.000 km. Is het verstandig de zomerbanden nu te vervangen? Of kan ik beter alle banden in één keer vervangen? Ik weet nu niet wat de profielen van mijn achterbanden zijn; die staan in de opslag.
Ik las ook in een van de antwoorden dat je beter de beste banden achter kunt hebben. Dan zou ik misschien de nieuwe banden achter moeten laten monteren en de achterbanden naar voor laten zetten.
Wat is uw advies?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de huidige conditie van uw banden.

Met deze profieldiepte is vervanging niet nodig. U kunt er wat mij betreft nog zeker één milimeter vanaf rijden voordat u wat veiligheid betreft te veel concessies moet doen. Bij een profieldiepte van ongeveer 2,5 mm is vervanging wat mij betreft vroeg genoeg. Met inderdaad de voorkeur de beste banden achter te plaatsen voor méér grip op de achteras, om zoveel mogelijk een achterwielslip te voorkomen. Wanneer de huidige achterbanden relatief nog goed zijn, kunnen deze best naar voren. Alle banden tegelijk vervangen is dus niet nodig wanneer de twee resterende banden nog voldoende profiel hebben.