Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

VW Polo 1.2 TSI maakt ratelend geluid bij het starten

Vraag gesteld door RobvP op 9 november 2017

Op 12-10 heb ik de vraag gesteld: Is een kortstondig ratelend geluid bij het starten van een VW Polo 1.2 TSI 6R van 2012 zorgelijk?
Dezelfde dag heeft uw expert Erik Jan de Jong mij een antwoord gestuurd met een advies voor de garage. Inmiddels heeft een onderzoek plaats gevonden en de resultaten heb ik 31-10 in een reactie naar u gestuurd met daarbij twee vragen mijnerzijds maar daar nog geen reactie op ontvangen. Zou u dat alsnog willen doen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft het geluid laten beoordelen door de dealer, om er zeker van te zijn dat het niet om een probleem met de distributieketting gaat.
Het geluid na een koude kan afkomstig zijn van de hydraulische kettingspanner. De spanner werkt op oliedruk, die bij een koude start eerst (binnen een aantal seconden) moet worden opgebouwd. Als het goed is hoort u het geluid niet na een tweede keer starten of bij een start bij warme motor.
Wat mij betreft kunt u ermee doorrijden. Wel is het geluid iets om in de gaten te houden. Het moet niet voortdurend hoorbaar zijn.