Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slecht werkende deursloten citroen c1 uit 2010.

Vraag gesteld door RdV050152 op 17 oktober 2016

Al een paar jaar heb ik problemen met de sloten van mijn 3 deuren. Ik krijg de sleutel er soms niet of nauwelijks in en ook eruit halen gaat alleen met veel wringen. Soms gaat het weer een tijdje goed en dan komt het probleem weer terug. Garage Broere in Krimpen a/d IJssel zegt dat het komt door stof van mijn kleding komt en adviseert nieuwe sloten. Dit vind ik belachelijk. Sloten horen niet na 2 of 3 jaar slecht/niet te gaan functioneren. Ik heb altijd 2e hands gereden en nog niet problemen gehad zoals nu. Met nieuwe sloten komt dit probleem weer terug denk. Ik spuit nu regelmatig siliconespray in de sloten maar dat helpt tijdelijk.
Hoe (en bij wie) kan ik dit probleem oplossen?

mvg. Rob de Vos
0620664209
36-LHJ-7
anwblid 216086999

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de slecht werkende portiersloten van uw Citroen C1.

Het verschijnsel van versleten portiersloten is niet onbekend bij de C1 en z'n aanverwanten modellen van Toyota en Peugeot. Na 6 jaar zal en dealer niet héél toeschietelijk zijn met een coulance aanbieding. Maar in alle redelijkheid mag u uitgaan van een te verwachten levensduur van tenminste10 jaar en valt dit dus zeker tegen. Zeker wanneer de eerste signalen zich al na 2-3 jaar aandienden.

Ik kom wel een geschikt alternatief tegen door er een centrale vergrendeling van te maken. De sloten kunnen dan gewoon blijven zitten en is dit ook nog een stuk praktischer. Misschien een alternatief.

http://luxecitybug.nl/centrale-deurvergrendeling/