Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen na Motormanagement update

Vraag gesteld door PePi1978 op 25 maart 2018

Beste,

In januari 2017 heeft de Volvo dealer een update gedaan mbt to motormanagement systeem, gaat om een C70 5 cilinder diesel uit 2007. Net na de zomer kreeg in melding dat EGR klep sensor storing gaf, moest gelijk hele systeem vervangen, was goedkoper. Deze reparatie in september 2017 uitgevoerd, december kreeg ik storingsmelding Gasklephuis, weer sensor verhaal en complete klephuis moeten vervangen, nu zijn we maart 2018 en heb ik weer storing aan EGR-klep en moet deze weer vervangen worden.. wat is de kans dat deze problemen zijn ontstaan naar de motormanagement update. Ik vind het zelf nogal toevallig dat dit nu na deze update gebeurd, daarvoor nooit problemen gehad.
Is immers mijn uitlaatsysteem en heb geen idee wat deze update precies heeft gedaan. maar kosten lopen uit de hand en zou graag advies willen

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Negen maanden na een software update krijgt u storingsmeldingen over EGR bij uw Volvo C70 5 cilinder diesel uit 2007 en u vraagt of er mogelijk een verband is met de software update.

Met zekerheid kan ik het niet zeggen maar ik denk niet dat de software update de oorzaak is.

U geeft niet aan hoeveel kilometer u gereden heeft tussen januari en september en wat de kilometerstand van de auto is maar een storing in het emissiesysteem is bij een 11 jaar oude diesel niet uitzonderlijk.

Mogelijk is in september de oorzaak van het probleem niet gevonden en alleen het gevolg gerepareerd. Op dit moment lijkt een diagnose bij een dieselspecialist of een GMTOdiagnosespecialist verstandig. Omdat het probleem steeds na 3 maanden terugkeert is de oorzaak mogelijk nog niet gevonden.