Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn Suzuki Jimny uit 2004 begint af en toe te haperen/sputteren, slaat af en wil dan +/- 10 minuten niet meer starte. Wat kan dit zijn?

Vraag gesteld door Wilbert1976 op 25 mei 2016

Ik heb nu meerdere keren gehad dat mijn auto bovenstaand probleem heeft. Meestal op het moment dat ik een parkeerplaats op reed of wanneer hij stationair draait (dus bij lage toeren). De auto begint dan te sputteren loopt onregelmatig en slaat af. Als ik de auto een tijdje laat staan start hij weer en kan het zijn dat hij het weer een aantal dagen/weken doet zonder dit probleem. Weersomstandigheden (het is gebeurt bij een regenbui maar ook tijdens het mooie weer van deze maand) maken niet uit dus het kan niet aan vocht van buitenaf liggen. De auto heeft het probleem te kort om de ANWB erbij te laten komen want tegen die tijd doet ie het weer. Bij de garage brengen heeft geen nut omdat de auto het ook een hele tijd niet kan hebben. Ik hoop dat jullie kunnen helpen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Suzuki Jimny slaat soms af en slaat dan gedurende 10 minuten niet meer aan, daarna doet hij het weer.

Dit is een probleem dat vaker voorkomt. Meest voor de hand liggend is een probleem met de krukassensor. Omdat dit niet te meten is als het probleem zich niet voordoet kunt u het beste de krukassensor laten vervangen. Als het probleem zich blijft voordoen zult u ook de nokkenassensor moeten vervangen.