Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

import van auto van zoon uit usa, registratie april 2014 koopprijs plm $ 24000.

Vraag gesteld door jan meulenbeld op 20 april 2017

Hallo, mijn zoon vertrekt uit de usa naar hongkong. ik wil zijn nissan rogue (x-trail) importeren. Nieuw gekocht in 4-2014, prijs plm. $ 24.000. Ik snap niets van de bpm-regeling/berekening, die me ook nog eens laat kiezen uit 2 mogelijkheden. kunnen iemand me de meest gunstige berekening geven en tevens een naam van een bonafide bedrijf, dat de auto van deur tot deur importeert? uitstoot is niet bekend c,q, is per ton in de usa. Ik ben ANWB-lid.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt een auto importeren vanuit de Verenigde Staten. Er zijn verschillende bedrijven en instanties die diensten leveren met betrekking tot de import van auto's. Dat varieert van een BPM-berekening tot volledige service inclusief transport.

Een BPM berekening specifiek voor het exemplaar auto kan al voor een paar tientjes. Daarvoor krijgt u ook de garantie dat de meest voordelige rekenmethode wordt gehanteerd, zodat u het laagst mogelijke BPM-bedrag betaalt. Dat is een aanrader, zeker bij de jongere en duurdere auto's.

Bedrijven die BPM berekenen:

http://www.autotelex.nl/products/autoimport

https://www.vwe.nl/Remarketing/Autobedrijf/bpm-aangifte

Complete dienstverlening inclusief transport*:

http://www.usa-car-import.com/nl/transport-en-op-k...

http://www.eversautoimport.nl/auto-importeren/impo...

https://www.automotiveimport.nl/auto-importeren-ui...

* De ANWB heeft geen onderzoek gedaan naar importbedrijven. De ANWB kan geen bedrijven in het bijzonder aan- of afraden.