Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie op vervangen onderdeel (laaddrukregelaar)

Vraag gesteld door Celine333 op 12 december 2017

Ruim 1,5 jaar geleden is de laaddrukregelaar van mijn VW Polo (bouwjaar 2012) vervangen. De garantie was verlopen en de kosten kwamen voor mijn rekening. Nu levert deze vervangen laaddrukregelaar weer problemen op en moet opnieuw vervangen worden. De kosten komen weer voor mijn rekening.

1. Wat voor garantie mag een klant verwachten op een dergelijke reparatie? En zo niet, in hoeverre mag er sprake zijn van coulance.
2. Kan er sprake zijn van een dieper liggend probleem, waardoor hetzelfde onderdeel binnen 2 jaar weer stuk is gegaan? In hoeverre is het opnieuw stuk gaan van dit onderdeel te wijten aan de VW garage die het vervangen heeft? Kan geeist worden dat er naar een dieper liggende oorzaak wordt gezocht zodat ik niet over 1,5 jaar weer met hetzelfde defect kom te zitten?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent in het bezit van een VW Polo uit 2012. Anderhalf jaar geleden is de drukregelaar (op eigen kosten) vervangen. Nu dient de drukregelaar wederom vervangen te worden. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Levensduur drukregelaar
De levensduur van een drukregeulaar - uitgaande van normaal gebruik en regulier onderhoud - bedraagt circa 10 jaar.

Vervuiling van de motor is een mogelijke oorzaak voor het vroegtijdige defect aan de drukregelaar. Korte ritjes en rijden in laag toerental (onder de 2000 toeren) is de veroorzaker van deze vervuiling.

Garantie
Op grond van de BOVAG garantie heeft u slechts drie maanden garantie op de uitgevoerde reparatie en de gebruikte onderdelen.

Wettelijke garantie
Indien een product niet voldoet aan de redelijk verwachting op grond vand e koopovereenkomst, kunt u zich allicht beroepen op conformiteit (art 7:17 BW). Bij een geslaag beroep op conformiteit blijven de herstelkosten voor rekening van de verkoper.

Meer informatie over klachten na aankoop als voor klachten na reparatie vindt u op onze website.