Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

verlichting-storingsmelding na aankoppelen fietsendrager

Vraag gesteld door dolbyman op 24 mei 2017

Als ik een fietsendrager aankoppel aan mijn fiat Doblo 2009, dan geeft de boordcomputer een verlichting - storingsmelding stadslicht. Alle lampen op de auto en drager functioneren zoals het hoort. Het lijkt als of een extra stroom verbruiker op de verlichting deze storing veroorzaakt. Zelfs met alle lampen verwijderd en alleen de extra kentekenverlichting op de drager is al voldoende om de storing te actieveren. Zou ik deze kunnen oplossen door led lampen in de fietsendrager te zetten ? Die vragen immers minder wattage. met vriendelijke groet, Marco

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een brandend verlichting checkcontrolelampje zodra u de fietsdrager aansluit.

Dat zal vermoedelijk bij elke ingeplugde stekker het geval zijn dus ook wanneer het aanhanger betreft. ik denk dat bij het aansluiten niet de juiste kabelset is toegepast die rekening houdt met dit controle systeem. Een bekende trekhaakkabel fabrikant heeft daar vast de juiste aanpassing voor.

Of alle lampen in de lichtbalk vervangen voor LED lampen voldoende is om de storing uit te krijgen durf ik u niet te garanderen. Ik zou toch eerder kiezen voor het aanpassen van de bedrading omdat u wellicht incidenteel ook weleens iets anders dan aankoppelt dan de fietsdrager.