Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kan ik met een chevrolet spark grote afstanden rijden?

Vraag gesteld door rositatijck op 12 juli 2015

ik wil een chevrolet spark kopen met lpg maar is die ook bestanden voor grote afstanden en dan bedoel ik 100km. per dag

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Voor de techniek is 100 kilometer per dag geen probleem. Of het voor u de geschikte auto is om langere afstanden mee te rijden zal moeten blijken na een uitgebreide proefrit, want uiteindelijk zal uw eigen ervaring de doorslag moeten geven. Omdat de geschiktheid op lange afstanden een belangrijk argument is, zal een goede verkoper u in de gelegenheid stellen om langer dan normaal met de auto te kunnen proefrijden.

De auto is ontworpen als stadsauto. Ik zal zeker niet zeggen dat daarmee geen lange afstanden zijn te overbruggen, maar ik kan me voorstellen dat een dagelijkse lange rit met deze auto vermoeiend werkt. Met name het interieurgeluid, koersvastheid en de prestaties zijn geen sterke punten van de auto. Er zijn auto's in deze klasse die beduidend beter scoren op de langere rit, zoals de Kia Picanto, Hyundai i10, Volkswagen Up (en zijn Seat en Skoda varianten).  

Let er op of de auto voorzien is van ESC (ESP). Dat veiligheidssysteem was niet standaard op de Spark, maar ik raad het u zeker aan.

We hebben de auto getest, ook als occasion.