Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

"storing automaat"

Vraag gesteld door JGoos op 24 april 2016

Sinds een week al twee maal storing gekregen in display "storing automaat".
Gevolg was dat automaat niet meer schakelde en manual deed het ook niet meer.Op dashbord was ook niet zichtbaar of hij in D (drive ) stond er stond alleen een - . Na te zijn gestopt op eerste gelegenheid (we reden overigens beiden keren op snelweg) contact uitgezet even gewacht en contact weer aangezet en bleek alles weer te werken. Zijn er mensen die deze klacht herkennen en wat weet u wat hier mogelijk de oorzaak van kan zijn. En wat zijn hier de mogelijk uit voortvloeiende kosten om euvel op te lossen. Auto waar het omgaat is een "peugeot 307 sw uit 2004"

Antwoord van ANWB:
Als er een storingsmelding op het dashboard wordt weergegeven, dan is het altijd raadzaam om de storing te laten uitlezen. Op die manier komen we meer te weten.
Bij deze automaten komt het voor dat de elektrokleppen of drukregelkleppen storing veroorzaken. Remedie is vervangen van deze kleppen. De kosten variëren van circa 300 tot 600 euro.

Nu lees ik na wat googlen over het spoelen van automaat. Is dit ook van toepassing om mijn probleem te verhelpen of moet ik het echt zoeken in vervangen van de elektrokleppen of drukregelaar.

met vriendelijke groet,

John Goos

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De eerder genoemde mogelijke oorzaak komt redelijk frequent voor en kan niet met spoelen en frisse olie opgelost worden. Er is feitelijk sprake van een defect en met flushen of spoelen los je dat helaas niet op. Deze behandeling kost trouwens ook al gauw 300 euro en kan dat weleens een achteraf een dure gok blijken.

Ik denk dat u deze storing het beste kunt voorleggen aan een automaten specialist. De typische gebreken en vaak daarbij behorende storingen zijn voor dit soort bedrijven dagelijkse kost. Meestal weet men dit wel op een snelle en efficiënte manier te herkennen en op te lossen.