Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ratelend geluid bij koude start VW Tiguan 1.4 TSI (januari 2012)

Vraag gesteld door jktiguan op 8 mei 2017

Wat kan de oorzaak zijn? De auto had drie dagen stil gestaan en gaf een ratelend geluid bij het starten. Kon wel gewoon wegrijden en het geluid verdween na een korte tijd.  

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een ratelend bijgeluid bij de koudstart van uw VW Tiguan.

Ratelend geluid
Een dergelijk ratelend geluid bij de koudstart zou mogelijk een te slappe distributieketting kunnen zijn. Soms ook gecombineerd met een storingslampje. Helaas hebben de TSI motoren de reputatie nog weleens distributie problemen te vertonen met een nieuwe ketting, geleiders en spanner als oplossing.

Advies
Ik wil u adviseren de dealer van het bijgeluid op de hoogte te brengen en nader te onderzoeken. Dit mogelijke gebrek kan immers in een verder gevorderd stadium motorschade opleveren. Veel van deze ingrepen zijn onder garantie of teminste onder coulance uitgevoerd. Let er dus op dat wanneer dit gebrek daadwerkelijk de oorzaak is van dit bijgeluid, u nadrukkelijk aanstuurt op garantie of tenminste een redelijk tegemoetkoming.

 


***

 

 

 

Reactie van tsi slachtoffer:
Polo i.2 TSI had de zelfde klacht,bleek de distributieketting te zijn. ( 36000 km) net uit de extra aangekochte garantie , werd uit coulance gerepareerd, wel even 100 euro betalen, anders geen garantie op de reparatie. Nooit meer Pon of een van zijn dealers.