Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

LS. Ik heb waterlekkage bij de bestuurderskant van mijn cuore uit 2008. De plek bevind zich net onder de verzonken kunststof mat. is er bij u bekend wat hiervan mogelijke oorzaken kunnen zijn?

Vraag gesteld door toonwiel op 7 februari 2015

mijn garage stelt voor om de autostoelen te verwijderen en de bekleding en isolatie te verwijderen teneinde de oorzaak te vinden. Is dit een gangbare werkwijze? Graag uw reactie?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De meest voorkomende oorzaak van waterlekkage is een verstopte afvoer van de kachelbak. Deze bevindt zich onder de voorruit en is min of meer afgedekt door een rooster om vooral takjes en bladeren buiten te houden. Uiteindelijk kan de afvoer desondanks nog weleens verstopt raken en loopt de kachelbak vol met regenwater. Via de kachelmotor komt het uiteindelijk het interieur binnen. Meestal bevindt de afvoer zich in de voorwielkasten en dus makkelijk te controleren of het water wordt afgevoerd. Wanneer dit niet de oorzaak blijkt te zijn, is de aangekondigde werkwijze de juiste. Je moet de auto gedeeltelijk strippen om zorgvuldig een spoortje water te ontdekken. Een aanvullende advies is de natte bekleding en isolatie goed te laten drogen voor deze terug te plaatsen.