Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik wil een gebruikte electrische / hybride auto ( 5 jaar of ouder) aanschaffen. Wat zijn de betyrouwbare merken / modellen?

Vraag gesteld door anwbjaar2018 op 25 januari 2018

Ik wil een gebruikte electrische / hybride auto ( 5 jaar of ouder) aanschaffen. Wat zijn de betyrouwbare merken / modellen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de betrouwbaarheid van ellektrische/hybride auto's.

De eerste hybride auto (Toyota Prius) werd zo'n ruim 17 jaar geleden geintroduceerd. Eigelijk is er vanaf de introductie altijd sprake geweest van zeer betrouwbare techniek. De Prius is ook herhaaldelijk gekozen als meest betrouwbare auto, ondanks de nog relatief jonge techniek. Inmiddels zijn we de nodige generaties verder en beginnen hybrids en volledig elektrische auto's een serieus aandeel te krijgen binnen het wagenpark. Wat duurzaamheid en betrouwbaarheid betreft kunnen we alleen maar positieve geluiden noemen. Wat hybride betreft hebben Toyota, Lexus en Honda een relatief lange staat van dienst met een zeer betrouwbare status. Maar inmiddels zijn er meer merken die ingezet hebben op hybride waarover nagenoeg geen negatieve berichten ons bereiken.

Van volledige elektrische voortuigen eigenlijk hetzelfde verhaal, maar is die markt nog te jong om een langere gebruiksduur te kunnen overzien. Incidenteel kan er weleens sparke zijn van een defect accupakket maar meestel binnen de garantie periode. De geluiden zijn vaak wel wat kritischer omdat de voorgespiegelde actieradius niet altijd praktisch gerealiseerd kan worden. Maar zowel op het gebied van elektrisch als hybride kan ik u géén zwakke broeders aanwijzen.