Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Band na prop niet meer te repareren?

Vraag gesteld door Florence op 6 oktober 2017

LS,
Met onze winterset rijden wel al 4 winters, deze hebben we gebruikt overgenomen. In een winterband zit een 'gezwelletje' iets uit het midden van het loopvlak, tussen het profiel. Bij de Kwikfit zegt men dat het een prop is, en die worden er soms iets uit geperst. Kan geen kwaad, gewoon mee doorrijden. Ik wil liever dat de band alsnog goed gerepareerd wordt van binnen uit. Maar Kwikfit zegt dat dit niet mee kan. Dat is uiteraard heel jammer, maar vind de expert hiervan?
Bij een eerdere lekke band zag ik dat het gat werd opgeboord, opgeruwd rond het gat en ging het parapluutje er van binnen uit doorheen. Dat kan men toch ook hier alsnog doen?
Alvast dank voor de reactie.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een band na een van buitenaf geplaatste prop nog van binnenuit gerepareerd kan worden.

Van binnenuit krijgt inderdaad de voorkeur en beschouwen we een prop of koordje van buitenaf als een noodreparatie. Voor een duurzame vervolg reparatie zou de band toch altijd aan de binnenzijde beoordeeld moeten worden. Wanneer aan de binnenzijde van de band blijkt dat een reparatie verantwoord is, zie ik niet in waarom de oude prop niet verwijderd kan worden en er alsnog een duurzame reparatie uitgevoerd kan worden.