Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies oorzaak stuurhuisproblemen Nissan Micra 2007

Vraag gesteld door Rkuppens op 12 augustus 2015

Beste leden,

Momenteel staat mijn Nissan Micra uit 2007 bij een garage met een probleem aan het stuurhuis. Het stuurhuis is twee maanden terug al eens vervangen door een gereviseerd exemplaar, vanwege een storing aan de stuurbekrachtiging. Recent heb is deze storing terug gekomen en daarom heb ik de auto weer bij de garage gebracht. Het stuurhuis is verwijderd, terug gestuurd naar de leverancier en er zit inmiddels weer een nieuw stuurhuis in. Garage geeft aan dat deze storing in het stuurhuis ontstaat doordat de accu & dynamo onder een bepaald voltage komen. Deze storing kan dan niet worden ge-reset en enige oplossing die er is, is het volledige stuurhuis vervangen.

Mij werd geadviseerd de auto te verkopen, omdat ze niet kunnen garanderen dat de storing nog eens zal ontstaan en ik (te) weinig rijdt om de accu op een goed voltage te houden (gemiddeld één keer in de week).

Mijn vraag aan jullie is:
Zijn jullie bekend met de oorzaak van deze storing? En gaan jullie mee in advies van de garage om de auto te verkopen?

Dank voor de reactie.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Ik kom inderdaad de verklaring van een te lage batterijspanning met deze storingen als gevolg ook tegen. Ook bij de Wegenwacht zijn stuurhuisproblemen een regelmatig voorkomend verschijnsel. Om de auto alléén vanwege uw gebruik, met dit probleem als gevolg in te ruilen, is wel een hele rigoureuze stap. Misschien zou u voor uzelf een inschatting kunnen maken of en nieuwe accu én eventueel de praktische mogelijkheid de accu zo nu en dan onder lading zetten nog een oplossing zou kunnen zijn. En het klinkt misschien raar maar misschien moet u de auto vanwege dit probleem tóch maar wat intensiever gebruiken. Of in ieder geval de rit die u maakt minimaal een half uur te laten duren, zodat de accu wat meer tijd krijgt geladen te worden.