Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik met een C2 uit 2004 normaliter nog een tijdje probleemloos doorrijden?

Vraag gesteld door Rolf T op 15 november 2015

Mijn Citroen C2 1.4 VTR Sensodrive uit 2004 heeft nu ca. 157.000 km op de teller staan. Ik, 1e eigenaar, rij bijna alleen langere afstanden in vrije tijd en vakantie. Zelden tot nooit stadsritjes. Nu vraag ik me af of het toch niet tijd wordt voor vervanging. Daarom heb ik 2 vragen.

Elders op dit forum lees ik, dat volgens de ANWB moderne benzinemotoren 250.000 km moeten kunnen rijden zonder problemen. Geldt dit ook voor een C2 met benzinemotor uit 2004?

En ik hoor ook wel, dat oudere Citroens berucht zijn vanwege elektronische problemen. Tot op heden heb ik echter geen noemenswaardige problemen gehad met mijn C2. Is het risico op elektronische problemen ook groter voor een C2 uit 2004? Of kan ik er voorlopig nog zonder extra risico op storingen langere (vakantie)ritten mee maken?

Bij voorbaat dank voor het beantwoorden van de vragen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt zich af of uw Citroen C2 wat leeftijd en kilometerstand betreft nog mee zou kunnen.

Wat mij betreft is er geen enkele aanleiding aan te nemen dat dit niet zou kunnen. Een leeftijd van 11 jaar is voor een auto weliswaar niet piepjong maar stokoud zéker niet. Op basis van een gemiddelde levensduur van een auto van zo'n 18 jaar en een redelijk te verwachten kilometrage van 250.000 km, heeft de C2 eigenlijk nog de nodige rijplezier in het verschiet.

U meldt de afgelopen jaren géén noemenswaardige gebreken te zijn tegengekomen. Ik verwacht eerlijk gezegd dat bij normaal gebruik en onderhoud de resterende jaren en kilometers redelijk probleemloos zullen verlopen. Uiteraard zal nu en dan groot onderhoud zoals remmen, accu en distributie mogelijk weleens aan de beurt zijn. Desondanks zit u nu met de C2 in de goedkoopste jaren vanwege de inmiddels zeer lage afschrijving.

Overigens is de C2 wat elektronica betreft minder gevoelig dan de beduidend duurdere full options modellen van Citroen. De C2 is relatief simpel loopt wat dat betreft minder risico's. Wat mij betreft is uw auto ondanks leeftijd en kilometerstand nog altijd geschikt om óók lange (vakantie)ritten mee te maken.