Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autokostentool berekenen van autokosten voor belastingdienst

Vraag gesteld door Annefleur op 6 april 2017

Als ik de autokostentool invul voor mijn Honda Hrv geeft ie automatisch aan dat deze auto op benzine rijdt, echter hij rijdt op LPG G3. Blijkbaar neemt de autokostentool deze gegevens niet goed over van RDW. Ik krijg hierdoor geen goede uitkomst van mijn autokosten. Waar kan ik aanvinken dat het LPG moet zijn?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de Autokosten tool op onze website.

Bij het selecteren van uw auto is het uitgangspunt zoals deze auto af fabriek is afgeleverd. Deze Honda is niet af fabriek van LPG voorzien en is naderhand ingebouwd. Het programma houdt dan vast aan benzine als oorspronkelijk hoofdbrandstof.

U kunt in het autokosten overzicht wel handmatig enkele aanpassing maken zoals de brandstofkosten op basis van uw jaarkilometrage voor LPG aanpassen. Verder kunt u het tarief MRB voor LPG-G3 hanteren in het overzicht. Met deze twee aanpassingen komt u op een representatief bedrag voor een auto die achteraf van LPG is voorzien.

***

Reactie van Annefleur:

Handmatig kan ik niks aanpassen in de uitkomst, WAAR kan ik dat wel doen?***

Reactie van Jos van der Drift:

In het autokosten overzicht met vaste- en variabele kosten kunt u bijvoorbeeld bij
3. Motorrijtuigbelasting 6,5 ct. (voorbeeld bedrag). U kunt dit bedrag vervangen voor wat u aan LPG kwijt bent per kilometer aan MRB.


En bij 6. Brandstof 15,1 ct (voorbeeld bedrag) het bedrag uitrekenen wat u per kilomter aan LPG als brandstof kwijt bent.

Het is niet zo dat u het op het beeldscherm kunt aanpassen maar simpel gezegd met rekenmachine deze aanpassingen doorberekenen.

Ik wil met alle plezier het voor u uitrekenen maar heb dan wel alle info nodig. U kunt dat bij voorkeur dan beter mailen via; experts@anwb.nl

  • Kenteken
  • Aanschafprijs
  • Aanschafdatum
  • Kilometerstand bij aanschaf
  • Jaarkilometrage
  • Geplande gebruiksduur vanaf aanschaf
  • Provincie