Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar kan ik specifieke informatie vinden over "stille zomerbanden"?

Vraag gesteld door FM2703 op 21 februari 2017

Binnenkort, nu na de winterperiode, wil ik mijn VW-Tiguan weer voorzien van nieuwe zomerbanden. Daar ik de ervaring heb dat de winterbanden minder geluid geven dan de voorheen gemonteerde (nu afgesleten) zomerbanden wil ik de uiterst haalbare stilte met nieuw te kopen zomerbanden bereiken.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar specifieke informatie over vooral stille zomerbanden voor uw VW Tiguan.

De allernieuwste SUV bandentest is inmiddels online met de Tiguan ook als testauto. Geluid is één van de testcriteria dus is deze test voor u heel bruikbaar. Deze test heeft ons wel geleerd dat de veelal wat grovere SUV banden gemiddeld wat meer geluid produceren dan ''gewone'' personenauto banden. Vandaar ook het verschil met uw winterbanden die juist een meer verfijnd profiel hebben.

U zou dus welbewust kunnen kiezen voor een niet-SUV band maar een ''gewone'' zomerband met uiteraard wel de overeenkomstige bandenspecificaties. Zie hier de SUV bandentest en een vergelijkbare ''gewone'' bandentest. Het zou kunnen dat niet alle geschikte kandidaten ook in uw maat te verkrijgen zijn maar er is vast wel een band die óók in de buurt komt van het geluidscomfort van uw winterbanden.