Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onze Honda Jazz (benzine 1339 cm3, eerste toelating 08-02-2008) houdt in, stottert.

Vraag gesteld door Honda Jazz Roger op 27 december 2017

Honda Jazz (1.4 benzine, bijna tien jaar oud) stottert, houdt in, bij normaal gas geven (alleen bij zeer langzaam iets meer gas bij geven meestal geen klachten). Diverse malen bij garage geweest, allerlei onderdelen vervangen, klacht komt na paar maanden steeds weer terug. Probleem speelt met name bij warme motor. Garage weet niet wat het is. Is dit (toch) een bekende klacht bij dit type Jazz? Wat te doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Honda Jazz stottert en houdt in. U vraagt naar de oorzaak.

De Jazz heeft heel veel tevreden rijders en dat is mede het gevolg van die onverstoorbare betrouwbaarheid. Wat mij betreft opmerkelijk dat er een klacht en is daarom zeker geen feest der herkenning.

U meldt niet welke ingrepen er allemaal zijn verricht om daarmee bepaalde mogelijke oorzaken te kunnen uitsluiten. Mijn eerste gedachte gaat richting de EGR klep die door vervuiling soortgelijke klachten kan geven. Incidenteel kom ik dat nog weleens tegen bij de Jazz met soortgelijk symptomen. Maar misschien dat dit al op het lijstje gedane werkzaamheden staat vermeld. Ik verneem graag nog wat meer details op zoek naar de mogelijke oorzaak van dit probleem.

Bij de automaat versie is er ook een link naar de bakolie die vervangen moet worden voor een kennelijk gemodificeerde nieuwe olie. Daar is dus ook een relatie mee voor zover dat niet inmiddels al gebeurt is.***

Reactie van Honda Jazz Roger:

Dank voor snelle reactie. We zullen het voorleggen aan de desbetreffende merkdealer! We weten niet precies wat er allemaal vervangen is, e.e.a. viel nog onder de garantie! Overigens schijnt dit toch vaker bij de Honda Jazz voor te komen; zie de site vrienden vanhonda.nl. Als er nog meer ideeën zijn horen we dat graag.