Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ocassion gezocht: Nissan note of Honda Jazz?

Vraag gesteld door NanneB op 15 mei 2018

Geachte experts,

Tot een jaar geleden had ik een Toyota yaris. Die ging om onbegrijpelijke redenen stuk en sindsdien hebben we geen auto. Inmiddels is kindje twee onderweg en willen we weer een auto. Mijn eisen zijn:
- genoeg ruimte in auto maar wel te parkeren in drukke stad
- Zo laag mogelijke onderhoudskosten
- tussen de €3.000 en €5.000.

Ik kwam uit bij de Honda Jazz. Maar mijn zwager heeft de Nissan note. Die is wat ruimer, en lijkt ook goedkoper in de ocassion (de Jazz’s zijn erg snel weg steeds en aardig duur voor relatief oude auto’s). Je krijgt dan een wat nieuwere auto (met meer extras) voor hetzelfde geld, lijkt het.
Als ik lees wat de wegenwacht schrijft over beide auto’s op de website van de ANWB dan concludeer ik echter wel dat de Jazz minder kans op gedoe geeft.

Mijn vragen:

-klopt het dat de jazz betrouwbaarder is dan de Nissan?
- Zo ja: maakt het nog uit vanaf welk bouwjaar ik een jazz koop?
- zo nee: ik neig zelf (esthetisch, qua ruimte en qua mogelijkheden binnen mijn budget) toch meer naar de note. Wat is dan een beetje een veilige maximale kilometerstand om te hanteren?

Als er hele trouwens hele goede alternatieven zijn voor de twee bovenstaand genoemde, dan hoor ik het ook graag!!

Alvast veel dank,

Mvg,

Nanne

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U zoekt een gebruikte auto en twijfelt tussen een Honda Jazz en een Nissan Note. Tevens vraagt u of er alternatieven zijn.

Zowel de Jazz als de Note zijn in basis betrouwbare auto's. Leeftijd en kilometerstand zijn echter minder belangrijk dan de staat van onderhoud van de auto. Een kilometerstand tot 120.000 km is meestal geen probleem.

De kans op storingen is bij de Jazz wel kleiner zoals u al in de occasiontest heeft gelezen.

Overigens is een Renault Modus het broertje van de Nissan Note.

Als alternatief voor de Honda Jazz zou u ook nog kunnen kijken naar een Mazda 2, Mitsubishi Space Star of als u iets groter wil een Hyundai matrix.