Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

foutmeldingen in VW Touran

Vraag gesteld door JanD52 op 26 november 2018

Ik kreeg j.l. zaterdag een geluidssignaal: rode knipper-waarschuwing in mijn VW Touran Highline R, 2017. Na enkele seconden was de waarschuwing weg, en reed de auto verder weer normaal. Een paar weken geleden echter kreeg ik een soortgelijk signaal, maar wél met een ingreep, terwijl ik 60 km reed op een landweggetje, met de cruisecontrôl aan. Op die weg, waar ik min of meer alleen reed kon dat geen kwaad, maar ik moet er niet aan denken dat ik zo'n noodgreep krijg als ik 130 op de linkerweghelft rijd en opeens een noodstop krijg!
De garage ( Pouw) kan niets vinden, ook niet in hun database en die van Pon. Ik blijf het gevaarlijk vinden, ook al kan ook vanmiddag de garage niets vinden. Wat denkt/weet u hierover?
Bij voorbaat dank.
 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Volkswagen Touran uit 2017 heeft nu 2x een foutmelding gehad waarvan 1x met vermogenverlies.

U geeft aan dat de dealer geen storen kan vinden dus blijkbaar zijn er geen foutmeldingen opgeslagen.

U zou kunnen kijken of u kunt achterhalen onder welke omstandigheden de problemen ontstaan. U geeft aan dat u 60 km/h reed op de cruise control. Was dit in de 6e versnelling ? In dat geval is het mogelijk dat de storing ontstaan is door een te laag toerental.

Bij zeer lage toerentallen kan zowel een benzine als een diesel motor in de problemen komen.***

Reactie van JanD52:

Beste Leo,

In ieder geval dank voor het meedenken. Het betreft een automaat, en bij de eerste foutmelding en ingreep reed ik al pakweg 3 km op de betreffende landweg.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Juist met een automaat loop je het risico in zeer lage toerentallen terecht te komen zonder dat je hier erg in hebt.
Als de motor in de automaat bij 60 km/h onder de 1.500 rpm uitkomt kan dit best eens de oorzaak zijn. Handmatig terugschakelen zodat het toerental niet langdurig onder de 1.500 rpm komt is dan de oplossing.***

Reactie van JanD52:

Hartelijk dank: ga het de komende tijd uitproberen!