Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Witte rook

Vraag gesteld door Yildirim123 op 14 juli 2018

Heb een audi a3 2006 diesel heb net een nieuwe koppaking en een cilindirblok laten in zetten vlak erna is de turbo stuk gegaan sinds 1 week een nieuwe turbo erin merk dat ik bij intrappen van de gas in zijn 3de versnelling soms nog witte rook uitstoot met een zure branderige geur. De monteur zegt dat het normaal is omdat de uitlaat nog vol zou zitten met olie! Ben van plan om over 2 weken op vakantie te gaan met deze auto maar heb nu mijn twijfels eraan is het normaal van het witte rook

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Audi A3 diesel uit 2006 had een lekke koppakking. Na de reparatie van de koppakking ging uw turbo stuk en ook de turbo is inmiddels vervangen.

Na deze reparaties ziet u nu nog steeds witte rook uit de uitlaat komen en de garage geeft aan dat er nog olie in de uitlaat zit en dat dit normaal is.

Zonder onderzoek is hier niet veel over te zeggen. Wat was de oorzaak van de kapotte koppakking en wat was de oorzaak van de kapotte turbo? Zijn de oorzaken gerepareerd?

Normaal geeft olie blauwe rook en koelvloeistof witte rook.

Het zou best kunnen dat er nog koelvloeistof in de uitlaat zit omdat de auto een lekke koppakking heeft gehad maar na een lange rit zou dit toch weg moeten zijn. Als u op dit moment geen koelvloeistof verliest zou het kunnen dat de witte rook wordt veroorzaakt door nog aanwezige koelvloeistof in de uitlaat. Normaal geeft koelvloeistof een beetje zoete geur.