Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Soms slecht startende Ford Mondeo

Vraag gesteld door waja op 22 februari 2017

Goedemiddag,
Ik heb een ford Mondeo van 2004 met 145000km, deze wagen start soms moeilijk als hij warm is. De wagen is bij twee ford dealers geweest om uit telezen, maar komen geen fouten uit, ik heb zelf al naar de brandstofpomp gekeken en deze werkt goed, ook de bobine heeft geen scheurtjes en ook de kabels niet.
Zou het de sleutel kunnen zijn dat die de startonderbreker niet helemaal vrij geeft?

Willem

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de mogelijke oorzaak van uw slecht startende Ford Mondeo.

De individuele bobines kunnen het soms laten afweten en valt een defect visueel niet echt vast te stellen. Verder kan bij de Mondeo slechte massaverbindingen in de motorruimte leiden tot allerhande klachten. Een slecht contact op de BDP sensor is ook nog een optie.

Sleutel herkenning is ook geen slechte gedachte maar zou u met de reservesleutel misschien een verschil kunnen ontdekken. Een overduidelijke en voorspelbare oorzaak is er niet dus blijft het een zoekplaatje. De auto blijkt wel altijd te starten en valt de oorzaak waarschijnlijk wel makkelijker te traceren wanneer de Mondeo definitief weigert te starten. Misschien is dat nog de beste optie om te voorkomen dat een wilde gok u alleen maar hoge rekeningen oplevert. En als WW lid kunt in zo'n geval altijd een beroep doen op één van mijn collega's.