Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe plug-in hybride

Vraag gesteld door Jack Minderaa op 23 maart 2017

Sinds 02-2015 heb ik een VW Golf GTE, tot volle tevredenheid, maar ik vind de actieradius op stroom wel erg klein. Vandaar dat ik binnen ca. 1-2 jaar een andere plugin hybride met meer actieradius zou willen hebben, ca. 100-150 Km. Hebben jullie een suggestie/ zit er wat in de pijplijn?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U zoekt informatie over een plug-in hybride met een grotere volledig elektrische actieradius.

De plug-in hybrides die op dit moment op de markt zijn hebben allemaal een elektrische actieradius van 25 tot 60 km (fabrieksopgave). Een lagere elektrische actieradius is inherent aan een plug-in hybride. Het accupakket is kleiner omdat de benzinemotor de nodige ruimte opslokt.

Uitzondering is de BMW i3 met kleine range-extender in de vorm van een tweecilinder motorfietsblokje. Die auto zou volgens de fabrikant tot 170 km volledig elektrisch kunnen rijden. De volledig elektrische i3, dus zonder range extender, komt in het gunstigste geval 300 km ver op een acculading.

Het rijbereik van elektrische auto's wordt met de komst van nieuwe modellen steeds groter. Opel komt binnenkort met de volledig elektrische Ampera-e, met een opgegeven bereik van 520 km. In de praktijk zal zo'n 350 km meer in de lijn der verwachting liggen, maar dat maakt de auto wel goed inzetbaar op langere afstanden. Het bezwaar van een lage actieradius wordt op die manier steeds kleiner, waardoor de weg voor volledig elektrische auto's verder open komt te liggen.