Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

klachten na software update VW Polo

Vraag gesteld door EGJW op 12 maart 2018

VW Polo 2010:
Software update 22.8.2016. Sindsdien klachten. Inmiddels turbo vervangen (kosteloos), drukregelaar etc maar klachten blijven. Voornaamste recente problemen slecht starten, hortend en stotend vertrek, en slecht accelereren. Geen storingmelding in dashboard, noch in geheugen. Vorige week zelfs weggesleept. Max toerental 3000. Garage kan niets vinden, terwijl auto onbetrouwbaar is.
Wat is uw advies? Hoe verder.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een Volkswagen Polo uit 2010. Op 22 augustus 2016 hebt u een software-update laten uitvoeren. Sindsdien zijn er enkele gebreken ontstaan die u hebt laten repareren. Het gaat daarbij om het vervangen van drukregelaar en turbo. Echter, de klachten blijven aanhouden. Inmiddels zijn er nog een aantal klachten bijgekomen. De auto is vorige week ook weggesleept omdat de toerental niet boven de 3000 kwam. De garage kan niets vinden. U wilt weten hoe nu verder.

Gelet op de omschreven meest recente gebreken kan het zijn dat de auto in de zogenaamde noodloop zit. Indien er een bepaalde storing geregistreerd is door het noodloopprogramma kunt u inderdaad niet boven een bepaald toerental komen om motorschade te voorkomen. In uw geval is het verstandig om een expert in te schakelen om het daadwerkelijk probleem vast te stellen. U kunt daarvoor bijvoorbeeld de DEKRA inschakelen.