Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Beste All Season band 175/65 R14? Is het toegestaan in Duitsland?

Vraag gesteld door SKAS op 8 november 2017

Goedendag ANWB,

Wij zijn de 2e eigenaar van Ford Fiesta uit 2003. Vanaf de aanschaf in 2007 hebben wij altijd met zomer en winterbanden gereden. Met de laatste grote beurt, APK en bandenwissel afgelopen april heeft de garage laten weten dat de winter banden "op" zijn. De profielen zijn nog erg goed, maar er zitten "scheuren" in van uitdroging. Zo vaak rijden we dus met de auto (gemiddeld 7000-8000 km/jaar). Dus winterbanden afgevoerd.

Er zitten nu zomerbanden onder van Michelin Tubeless Radial X Green 175/65 R14 82T, andere gegevens op de band: F1 CD 01KX 4413).

Nu zit ik te denken om all season banden te nemen gezien de hoeveelheid kilometers die we rijden (de meeste tussen Nieuwegein en Kaatsheuvel. En heel af en toe gaan we naar de Duitse steden langs de grens zoals Kleve, Goch, Mönchengladbach, Duisburg, Düsseldorf, Essen en hooguit de verste is naar Bruhl. Nooit naar de bergen, al helemaal wintersport). En het gedoe 2x per jaar en de opslagkosten. We zien de auto puur als weekend- of boodschappen-vervoersmiddel (OV is beperkt mogelijk wegens gezondheidsredenen).

De vraag is: is het verstandig om all season banden te nemen? Zo ja, welke is het beste (laatste test voor deze maat (175/65 R14) was uit 2014 voor winterbanden) en waar kan ik het beste kopen (het meest betrouwbaar en goedkoopst ;-) natuurlijk)?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Met vriendelijke groet,
Stephen

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of het verstandig is om all seasonbanden te laten monteren als u 7.500 km/jr rijdt en soms in de winter Duitsland bezoekt.

In uw omstandigheden is de keus voor all seasonbanden een verantwoordde keus.

In Duitsland zijn all seasonbanden met het M+S symbool en een alpine symbool (bergpictogram met sneeuwvlok) toegestaan. Op onze landeninformatie vindt u alle informatie.

Verder vraagt u wat de beste all seasonbanden zijn. Over het algemeen scoren Michelin CrossClimate en Vredestein Quatrac5 banden goed.

Uw dealer of een bandenspeciaalzaak zijn het meest vertrouwd om banden te kopen. U kunt natuurlijk bij beiden een offerte opvragen.