Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

foutcodes in mijn chevrolet aveo automaat

Vraag gesteld door martriet op 8 oktober 2018

mijn chevrolet aveo gaat steeds het management en het hold lampje branden alles wat er mee te maken heeft is vervangen maar hij blijft het doen steeds als ik een poosje boven de 100 km heb gereden

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Chevrolet Aveo kent een hardnekkige motormanagement storing.

Er is kennelijk al een behoorlijk lijst van inmiddels vervangen onderdelen. Dit is wat de Wegenwacht te melden heeft over de Aveo;
''Bij de Aveo zijn maar twee heel bescheiden euveltjes bekend en dus mogen we ‘m beschouwen als zeer betrouwbaar, dit is helemaal de bekende, Zuid-Koreaanse kwaliteit. Het komt voor dat alle elektronische functies van het dashboard uitvallen. Dat zit ‘m in een slecht massacontact onder de accubak. Het is even prutsen, maar de wegenwacht lost dit ter plekke op. Het komt ook voor dat de motor zonder aanwijsbare oorzaak afslaat. Die oorzaak is er natuurlijk wel, dat is een slechte massa tussen de besturingscomputer van de motor en de cilinderkop. Ook dat is ter plekke wel op te lossen. Bij exemplaren voorzien van cruise control bellen Aveo-rijders wel eens naar de wegenwacht met de vraag waarom hun auto niet sneller meer gaat dan bijvoorbeeld 80 km/h. Op het dashboard is dan ook de melding ‘LIM’ te zien. Dat is gewoon een bedieningsfout, de auto staat dan niet op cruise control, maar op de snelheidsbegrenzer. Géén pech, dus!''.

Met name de slechte massa van de besturingscomputer kan een nuttige link zijn met het brandende lampje in uw geval. Misschien dat dit nog aan de aandacht ontsnapt is.

Anders zou u nog kunnen overwegen een GMTO diagnose specialist in te schakelen die zeer bedreven zijn in het traceren van dit soort storingen.