Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto moeite met optrekken

Vraag gesteld door Cacha op 30 augustus 2017

Hoi, ik ben in het bezit van een Renault scenic bouwjaar 2000. De auto maakt plotseling tijdens het rijden een hard brommend geluid. Daarnaast wil de auto met moeite optrekken. De auto geeft een hortend en stotend beweging. Tot slot wil de auto met moeite opstarten. Mijn vermoeden is waarschijnlijk een kapotte bobine of bougies. Maar deze heb ik nog twee maanden geleden vervangen, waardoor ik dus betwijfel dat het daaraan ligt.

Ik hoop op antwoord.

Vriendelijke groet,

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over uw Renault Scenic die moeite heeft met optrekken.

Het betreffende brommende bijgeluid heeft wat mij betreft de eerste aandacht. Misschien dat vervolgens de oorzaak ook in relatie gebracht kan worden met de slechte prestaties.

Een diagnose op afstand is altijd lastig. Vooral wanneer er een bijgeluid is de je zonder te horen lastig kunt interpreteren. Misschien dat de brom een lekkage is bij het uitlaatspruitstuk. Dat kan ook de prestaties duidelijk verminderen. Een brommend motorgeluid kan ook ontstaan bij een of twee uitgevallen cilinders. De oorzaak kan dan iets elektronisch zijn maar óók mechanisch. Veel mogelijkheden waar ik géén eenduidige oorzaak voor kan aangeven. Een garage zou het geluid kunnen vaststellen en tot een diagnose kunnen komen.

Het lijk me niet heel ingewikkeld om met een bijgeluid en alle bijkomende symptomen tot een diagnose te komen.