Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verbruik benzine VW Touran 1.2

Vraag gesteld door Volkswagenbestuurder op 15 november 2017

Sinds 2 maanden een nieuwe VW Touran 1.2 benzine motor. Verbruik volgens de folder in de bebouwde kom per 100km. 7 liter, buiten de bebouwde kom per 100km. 4,7 liter. Mijn auto met nu 1800km op de teller gebruikt gemiddeld 9 liter per 100km.
Volgens de garage is dit normaal en komt het wel goed. Wat vindt u hiervan?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een in uw ogen té hoog brandstofverbruik van uw VW Touran.

De getallen zoals vermeld in de brochure zijn op basis van een emissie test. Helaas suggereert dat een verbruik die niet representatief is voor de praktijk. De test is op basis van 'n bepaalde methodiek en sluit dus niet aan bij de praktijk.

Gelukkig is er een nieuwe testmethode aangekondigd die wel beter aansluit bij de praktijk, omdat veel consumenten zich op het verkeerde been gezet voelen. Het gaat vaak om een verschil van gemakkelijk zo'n 25 procent. In uw geval heb ik gezocht naar praktijk getallen van andere berijders van deze Touran. Daar is sprake van een gemiddeld gebruik van 7,4 l op 100 km. Ik weet niet hoe uw gebruik er uitziet en of u veel stadskilometers aflegt of juist niet. Maar 9l op 100 km is dus redelijk ruim boven het praktijk gemiddelde.

Misschien is het nog vroeg nu al nadrukkelijk aan de bel te trekken. Dat is misschien nog wat voorbarig bij de huidige tellerstand. Maar op basis van uw gemiddeld verbruik én van andere 1,2 rijders, is het goed wanneer u allert bent op het verbruik. Mogelijk dat het zich tóch wat positiever gaat ontwikkelen.