Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kosten revisie turbo Ford Fiësta 1.8 TDI

Vraag gesteld door elverhaagen op 30 maart 2016

bij het accelereren bij hogere snelheid houdt de motor in, alsof de turbo moeite heeft. ik vermoed dat de turbo moet worden gerepareerd/gereviseerd.
alleen km stnd 245.000 en bj febr. 2002 (type 2000) weet iemand wat dit ongeveer gaat kosten (of het nog de moeite waard is - de auto is verder mechanisch in redelijke staat)

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De kosten voor een andere (revisie)turbo zal met montage vermoedelijk rond de 1000-1200 euro bedragen. Het beste is uiteraard een prijsindicatie bij één van de turbospecialisten op te vragen en vooral daar aan voorafgaand een diagnose te laten stellen. De mindere trekprestaties kent meerdere opties als mogelijk oorzaak. Zie ook deze diagnose hulp van een specialist.

Overigens laat de koerslijst een waarde zien van ruwweg 500-1000 euro. Een nieuwe turbo is dan misschien niet zo'n verstandige investering gezien óók de kilometerstand.***

Reactie van elverhaagen:

Dank Jos voor de snelle reactie. Begrijp ik dat herstel/revisie/schoonmaak van de eigen turbo geen optie is?
gr. eduard***

Reactie van Jos van der Drift:

Het belangrijkste is dat er op basis van de klachten eerst een diagnose wordt gesteld. Wanneer daadwerkelijk te turbo als hoofdschuldige wordt aangewezen is het verstandig deze te vervangen voor een gereviseerd exemplaar óf de huidige turbo te laten reviseren. Schoonmaken heeft geen zin wanneer een turbo mechanisch versleten is. Maar zoals gezegd, het inhouden of slecht accelereren hoeft niet per definitie door een slechte turbo veroorzaakt worden.***

Reactie van elverhaagen:

op de fiesta forums kom je ook het (voorzichtig met penseel)reinigen van de LMM tegen. zou dat hier ook een optie kunnen zijn? alleen weet ik niet waar deze in mijn type motor (1.8tdi model 2000) zit. ik heb een foto van de motor maar deze kan dacht ik niet worden geüpload.