Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

inruilwaarde en onderhoudskosten in de toekomst v.wb. hybride VW Golf

Vraag gesteld door Peter Verhulst op 7 oktober 2015

Ik kan een nieuwe Golf GTE gaan leasen, die ik na afloop contract kan overnemen. Zijn er al ervaringscijfers betreffende toekomstige onderhoudskosten (van hybride-auto's)? Idem aangaande inruilwaarde, al dan niet geschat? Ik meen ergens gelezen te hebben dat de Honda-hybride in het verleden aanzienlijk in waarde gedaald zijn. (wellicht vanwege sentiment?)

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Een Golf GTE is (ten opzichte van een niet-hybride) vanwege de lage bijtelling interessant. Omdat de aanschafprijs een stuk hoger is dan van een 'gewone' Golf is het afschrijvingspercentage ook hoger. De overnameprijs zal door de hogere nieuwprijs desondanks hoger zijn dan van een niet-hybride Golf. Uiteindelijk, als u de auto weer verkoopt, zal de inruilwaarde naar verwachting steeds minder verschillen met de niet-hybride Golf.
Over onderhoudskosten aan het hybride systeem hebben wij nog niet veel praktijkervaring omdat de Golf GTE nog niet lang op de markt is. Het accupakket blijft een onzekere factor. Het kan goed gaan - Toyota bijvoorbeeld laat zien dat de accu's niet of nauwelijks defect raken - maar VW moet zich op dat gebied nog gaan bewijzen.