Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Diesel tanken, welke soort is de juiste keuze?

Vraag gesteld door Loed op 17 juni 2015

Als ik in Frankrijk (en Luxemburg) langs de snelweg diesel tank dan heb ik vaak de keuze uit twee soorten. Tussen de twee soorten zit prijsverschil. De duurde soort geeft aan krachtiger en beter voor de motor te zijn.

Ik twijfel altijd als ik daar sta en dan tank ik toch maar de duurste. Maak ik de juiste keuze? Waarin zit het verschil tussen de twee soorten? Wat kunt u mij aanbevelen? (PS, het betreft hier geen Bio Diesel)

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Ook in Nederland zijn vaak twee soorten diesel verkrijgbaar net als in Frankrijk, Het betreft hier zogenaamde "Premium Brandstof". Hier zijn extra dopes aan toegevoegd. U kunt rustig de normale (goedkopere) diesel tanken in Frankrijk en Luxemburg.

 

 


***

 

 

 

Reactie van Loed:
Dank u wel voor het antwoord maar wat doen die extra dopes dan wel? Zijn er misschien technische voordelen? Is de Premium Diesel dan beter van kwaliteit?

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Leo Ruijgrok:
Onder normale omstandigheden is premium brandstof niet nodig. De extra dopes zorgen voor een betere reiniging van brandstofsysteem en verbrandingsruimte. Bij veel korte stukjes en veelvuldig met lage toerentallen rijden kan het raadzaam zijn om premium brandstof te tanken.

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Loed:
Fijn, dank u voor de goede uitleg.
Voortaan ga ik de goedkope diesel tanken en laat ik mij niet meer verleiden door mooie spreuken op de premium pomp. Zo reis ik voortaan nog goedkoper naar mijn vakantiebestelling en van het bespaarde bedrag koop ik een extra drankje om te proosten op de ANWB en haar medewerkers. Dank je wel.