Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zitten recyclekosten, ten naamstelling en leges kenteken in de all-in nieuwprijs van een auto?

Vraag gesteld door Tilhorn op 15 juni 2018

Ik wil een nieuwe auto kopen. Op de offerte staat een bedrag voor recyclekosten, afdracht tennaamstelling en leges kenteken. Horen deze niet onder de onvermijdbare kosten die in de all-in prijs ofwel catalogusprijs moeten zijn inbegrepen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de genoemde kosten in de all-in nieuwprijs van een auto opgenomen moet zijn.

Kosten voor het rijklaar maken van een auto moeten vanaf 1 november 2016 in de nieuwprijs zijn opgenomen. Voor die tijd kwamen deze kosten nog bovenop de catalogusprijs.

Het gaat dan om 'onvermijdelijke' kosten, zoals transportkosten naar de garage, kosten voor registratie kentekenplaten, kosten voor de ‘nul-beurt’ en verwijderingsbijdrage. Feitelijk dus alles wat u noemt valt dus onder de noemer van de consumenten catalogusprijs.***

Reactie van Tilhorn:

Thx voor het antwoord. Op mijn offerte staat apart omschreven "Rijklaar imp. + Optioneel afleverpakket2. Luxe €1025,90" en "Extra kosten overheid €89,10".

Ik vroeg aan de dealer wat Optioneel afleverpakket inhield en dat is een duurdere mattenset, EHBO-doos en nog wat andere kleine dingen. Onder extra kosten overheid staan de punten zoals leges kentekenbewijs en wat ik meer opsomde in mijn vraag.

Beide laat ik nu verval;en, scheelt toch ruim €1100,00.