Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke Nissan Note Automaat heeft de beste motoren transmissie en het zuinigste?

Vraag gesteld door T.C.M. op 1 juli 2018

Welke Nissan Note Automaat heeft de beste motor/transmissie en is het zuinigste in het rijden? Is het betrouwbaar om een 12 jaar oude auto te kopen i. v.b. met de automaat.....
Alvast bedankt!!!Door een situatie met mijn partner, moeten wij een rolstoel meenemen, volgens ons kan die achterin???

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de aanschaf van een Nissan Note.

Deze auto lijkt me voor het vervoer van een rolstoel inderdaad geschikt. Met name vanwege de brede achterklep en een relatief lage tildrempel. Wanneer het om de generatie Nissan Note gaat van 2006-2009 komt u automatisch uit bij de 1.6 motor. Daar is dus géén andere benzine variant voor beschikbaar.

De auto staat niet bekend als zuinig met brandstof en zult u bij gemiddeld gebruik vermoedelijk ongeveer 1 op 11,5 moeten kunnen scoren.

Wat leeftijd en automaat betreft zie ik geen bezwaar in een dergelijke koop. De Nissan Note kent 'n paar mogelijke optredende euvels maar heeft een betrouwbare status. Dat neemt niet weg dat een auto van 12 jaar een zeker risico loopt. Misschien dat u bewust voor een exemplaar kunt kiezen met 6 maanden Bovag garantie, als extra zekerheid voor eventuele gebreken kort na de aanschaf. Maar verder lijkt het me een geschikte keuze, ook in de automaat versie en met de noodzakelijke ruimte voor de rolstoel.