Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stotterend wegrijden

Vraag gesteld door Rubika op 23 januari 2016

Nu het wat kouder weer wordt rijdt mijn auto, een Citroen C4 Grand Picasso Excellent 2.0 benzine, zeer moeilijk weg.
De auto start normaal zonder storingen. Als ik weg wil rijden reageert de motor niet op het gaspedaal. Er komen wat plof geluidjes onder de motorkap en als ik nog meer gas geef en de motor na deze korte tijd iets warmer is geworden, schiet de auto met piepende banden weg. Na enkele meters reageert de auto weer niet maar blijft wel rijden om meteen daarna weer goed te rijden. Hierna is er geen storing meer en rijdt de auto prima. Na ca. 4 uur begint het spelletje opnieuw.
Volgens de garage was de temperatuursensor niet goed meer. Dus een nieuwe geplaatst (ca. 200 euro) maar de storing was niet verholpen. Nu zou de gaspedaalunit de schuldige kunnen zijn, kosten iets meer dan 200 euro. Ik heb dit niet uit laten voeren omdat ik eerst zekerheid wilde hebben maar dat konden ze me niet geven.
Daarom wil ik graag de vraag bij de ANWB neerleggen.
Weet u wat van hierboven beschreven de oorzaak zou kunnen zijn?

m.vr.gr. Rubika

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een stotterende C4 Grand Picasso.

Het is lastig een duidelijke concrete oorzaak aan te geven. Er kunnen weleens bobine problemen zijn en bij de 2 liter kan koud soms een klepstoter blijven hangen. Misschien een probleem vanuit het gasklephuis of zoals uw garage suggereert de aansturing vanaf het gaspedaal.

Ik begrijp dat de garage géén 100 procent zekere diagnose durft te stellen. Misschien kunt u wél vooraf een afspraak maken wat het vervolg is, wanneer met het te vervangen onderdeel nog altijd niet het gewenste resultaat wordt gehaald. Uiteindelijk heeft een nieuwe temperatuurzender óók niets opgeleverd. Van een garage (zéker van een officiële dealer) mag u wel in alle redelijkheid verwachten dat men méér doet dan alleen vervangen in de hoop dat het goede onderdeel er 'n keer tussen zit.