Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onvindbaar geluid onder motorkap bij koude start. Bij warme motor is dit weg. Auto zelf rijdt goed maar geluid is zeer storend.

Vraag gesteld door Paul42 op 14 september 2016

Heb À 160. Op benzine. Bij koude volgt een zeer storend vrij hard gerommel onder de motorkap, te vergelijken met het raken van de uitlaat met carrosserie. Na een stuk te hebben gereden is de motor warm en geluid weg. Auto loopt overigens goed. Heb al € 1000,00 aan onderzoekskosten uitgegeven bij 2 dealers die alles na hebben gelopen waaronder de kompressor van de airco en diverse aandrifriemealles hebben vervangen, maar zonder resultaat. Weet nu niet meer wat ik nog meer kan doen. Kan de ANWB mij misschien van advies dienen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een storend bijgeluid bij uw Mercedes A160.

Een verlossend antwoord heb ik niet. De Wegenwacht weet wel te melden dat de poeli van de waterpomp weleens los wil gaan zitten. Verder kom ik soortgelijke bijgeluiden nog weleens tegen vanuit het inlaatspruitstuk. Loszittende wervel kleppen zijn dan de boosdoener. Het is wel zuur dat na 1000 euro investeringen 2 officiële dealers niet tot een diagnose wisten te komen. Bij wie zou u dán terecht moeten! Misschien dat de twee genoemde voorkomende gebreken nog iets oplevert.