Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik wil een doorlopende verzekering afsluiten om het om het eigenrisico op een huurauto te dekken. Wat is uw mening hier over?

Vraag gesteld door Dirk Jan van Eijk op 25 januari 2017

Ik huur meerdere keren per jaar een huurauto. De verzendkosten zijn dan erg hoog.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het te verzekeren eigen risico op een huurauto.

U doelt op een Eigen Risico Verzekering Autohuur. Voor zoals in uw geval meerdere keren per jaar het gebruik van een huurauto, kan dit een nuttige verzekering zijn. De premie gaat bij het afkopen van het eigen risico toch redelijk omhoog en bij een aantal keer per jaar gaat het dan toch al gauw om een aardig bedrag. Netto kan een dergelijk doorlopende Eigen Risico Verzekering de huurprijs uiteindelijk lager maken. Kijk wel zorgvuldig naar de polisvoorwaarden tot welk bedrag het eigen risico gedekt is en het dekkingsgebied.***

Reactie van h.j.fransen:

Als u een ANWB credit card hebt, kunt u ook overwegen een ANWB VISA Gold Card te nemen. Die kost per jaar €37,50, dus meer dan de standaard card, maar er zit een Eigen Risico Autohuur Verzekering bij in (+nog wat andere opties die al dan niet interessant kunnen zijn).
Ik heb geen enkele connectie met ANWB of VISA, (behalve dat ik lid ben en een standaard ANWB VISA card heb) en raad u ook aan om de voorwaarden goed te lezen.
https://www.anwb.nl/creditcard/gold-card/