Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke stuurslot kan ik het beste aanschaffen voor mijn nieuwe auto?

Vraag gesteld door Y.Chen op 4 januari 2018

Kan binnenkort onze nieuwe Toyota Yaris Aspiration Hybrid 2017 ophalen. Wij willen graag een stuurslot kopen om de auto te beveiligen tegen diefstal. Veel verschillende soorten gezien op het internet maar kunnen jullie iets goedkoops maar toch effectief aanraden voor ons?

Alvast bedankt voor de advies.

Met vriendelijke groet,

Chen

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt uw auto tegen diefstal beveiligen door middel van een stuurslot. U wilt daar liever niet veel geld aan uitgeven.

Stuurslot 
Ik zou bij aankoop van een stuurslot er op letten of het product een Kiwa SCM goedkeuring hebben. Volgens de website van Kiwa SCM zijn van de stuursloten alleen de Bearlock Gentle Lock, Construct VSL24-010, Construct VSL99-009, Stoplock Pro, Stoplock Ultima en de sloten van Disklok Kiwa SCM goedgekeurd. Reken op bedragen vanaf €100,-.

Vertragende of afschrikkende werking 
Voor €13,95 kunt u ook een stuurslot kopen. Het is de vraag in welke mate dit product de diefstal van de auto vertraagt. Het kan een vertragende of afschrikkende werking hebben waar autodieven in de regel wel een hekel aan hebben. Maar voor het autodievengilde die het echt op uw auto gemunt hebben zullen stuursloten, gegraveerde ruiten, versnellingsbakblokkering of een wielklem niet direct een te grote hindernis zijn. Een gelegenheidsdief zou zich wel kunnen bedenken wanneer de auto opvallend extra is beveiligd.