Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Scheve slijtage voorbanden Renault Grand Scénic III

Vraag gesteld door Scénic op 22 augustus 2016

De Continental Premiumcontact5 205/55 R17 V XL voorbanden van mijn Renault Grand Scénic 1.6 dCi vertonen na 75 000 km een enigszins scheve slijtage. De buitenste langsgroef heeft thans een diepte van 3,7 mm en de binnenste een diepte van 4,9 mm. Renault Nederland en de dealer stellen dat dit een vaker voorkomend fenomeen is, waarbij uitlijnen weinig zin zal hebben. Mijn bandenleverancier en Continental stellen dat dit wel een uitlijningsfout kan zijn.
Gaarne opinie en advies hierover.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over wat ongelijkmatig versleten voorbanden van uw Renault Scenic.

Met 75.000 km op de teller overigens best een indrukwekkende levensduur van deze Conti's. Wanneer wat profiel betreft het beste er bij een band wel af is, blijkt de buitenzijde van de band vaak 'n fractie sneller te slijten. Op zich een redelijk normaal verschijnsel hoewel in uw geval nog best 'n behoorlijk verschil.

Alle reden om tóch de wielstanden te laten checken. Meten is weten en de wielstanden kunnen tijdens het gebruik van de afgelopen 75.000 km altijd veranderen. Een ogenschijnlijk onschuldig stoeprandje kan al snel van invloed zijn voor de wieluitlijning.