Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto start niet

Vraag gesteld door op 8 juni 2023

Ik heb een renault megane scenic bouwjaar 2000. Vanmorgen wilde ik de auto opstarten maar dat ging niet. Hij maakt contact maar de auto wil niet starten. Ik geloof dat de accu leeg is. Ik heb geen aanleiding gevonden wat de reden zou kunnen zijn waarom de accu leeg is geraakt. Ik hoop op informatie. Alvast bedankt.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vermoedt dat de accu van uw auto leeg is.

Oorzaken van een plotseling lege accu kan stroomverbruik zijn tijdens parkeren. Het komt voor dat men de lichten heeft laten branden, of dat een portier niet helemaal is gesloten, waardoor de binnenverlichting bleef branden. Dan kan een accu snel leeg raken.

De accu kan natuurlijk ook gewoon ‘op’ zijn. Elke accu bereikt op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur.

Wanneer uw auto niet start kunt u altijd een beroep doen op de Wegenwacht | ANWB, indien dit nodig is kunnen wij de accu ook voor u vernieuwen. De preventieve accucheck bieden wij helaas niet meer aan. Wilt u uit voorzorg de staat van de accu laten controleren kunt u dat (in veel gevallen kosteloos) laten uitvoeren door uw garage.

Meer informatie: 5 tips om accuproblemen te voorkomen