Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verzopen motor na stuk rijden

Vraag gesteld door Matta op 12 oktober 2018

Mijn auto vertoont de laatste 2 weken soms wat problemen met starten. De eerste keer was vorige week donderdag, na een stuk gereden te hebben (zo'n 6 kilometer) ging ik wat eten halen. Toen ik daarna de auto weer wilde starten ging dit niet, Toen ik de motor eenmaal aan de praat had stond er "LOOSE CONNECTION" in het dashboard en viel deze weer uit. Na het nog een paar keer geprobeerd te hebben startte deze uiteindelijk wel en ben ik zonder problemen naar huis gereden. De tweede keer was afgelopen zondag. De auto startte vrij snel deze keer, wel viel deze na een kleine 20 meter gereden te hebben weer uit. Hierna weer zonder problemen verder kunnen rijden. Gisteren was de derde keer, na een stuk gereden te hebben ging de motor na 5 keer pas aan. Toen ik reed hield de auto heel erg in ook ging het motormanagement lampje en een ander waarschuwingslampje (driehoek met uitroepteken) branden en op het scherm stond "ENGINE FAULT" en "ALTERNATOR FAIL". Na de auto opnieuw gestart te hebben reed deze weer normaal. Na de derde keer heb ik contact gehad met de alarmcentrale van de ANWB, deze gaf aan dat de motor verzopen zou kunnen zijn en dat er niks meer aan de hand was als de auto normaal reed. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn? Wat opvalt is dat dit niet gebeurd met een koude motor maar alleen als er al een stuk gereden is. Alvast bedankt!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een soms verzopen motor an een stukje gereden te hebben.

Misschien kunt u vermelden wat de betreffende auto in kwestie is. Graag merk, type en bouwjaar. Misschien is de link dan wat makkelijker gelegd.



***

Reactie van Matta:

Beste Jos, bedankt voor uw antwoord.
Het gaat om een Fiat Stilo Multiwagon uit 2003



***

Reactie van Jos van der Drift:

Dit soort storingen aan bij de Stilo worden vaak toegeschreven aan de ECU. Deze motormangement computer kent inwendig vele verbindingen die na verloop van tijd nog weleens dienst weigeren. De omschreven storing wijst in die richting.

Er zijn bedrijven die ECU testen en eventueel reviseren. Dat loopt wel via een garage. De dealer zal het meeste herkennen in uw verhaal en u een passende oplossing kunnen aanbieden.