Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kinderstoel past niet in oldtimer

Vraag gesteld door Rieneke1983 op 11 augustus 2017

Onze kinderstoel past niet in onze oldtimer. Dit komt omdat de achterbank bestaat uit 3 kuipstoelen (wel aan elkaar). Het onderstel van de kinderstoel is hiervoor te breed en hierdoor kan hij schuiven.
Is het veilig genoeg om een stuk piepschuim (of iets dergelijks) onder de kinderstoel te plaatsen om de ruimte eronder op te vullen? We hebben het al geprobeerd (zonder kindje) en het staat heel stevig. Ook wanneer je plots hard remt schiet de driepuntsgordel vast en blijft de stoel staan.
Mijn vraag is dus of het veilig genoeg is om er een materiaal onder te plaatsen?
Als dit niet het geval is, moeten we een andere kinderstoel aanschaffen die wel past. Van het merk maxi-cosi bestaan er geen kinderstoelen meer met een smaller onderstel. Weten jullie nog veilige kinderstoel(en) die misschien wel zou passen?
Hopelijk hebben jullie een antwoord op mijn vraag.
Groetjes Rieneke

Antwoord van Paul

Antwoord van Paul

ANWB Expert

Het is belangrijk dat een autostoeltje goed op de zitting van de auto past. Dit is een voorwaarde voor een goed vaste en stabiele bevestiging van het stoeltje.

In uw situatie is dit niet het geval door de kuipvorm van de zitting. Het opvullen van de ruimte onder het zitje is geen goede oplossing. Tijdens gebruik kan deze opvulling (op den duur) gaan schuiven, samengedrukt worden of tijdens een botsing wegschieten. Dit heeft negatieve invloed op een goed vaste bevestiging en de geboden bescherming.

In onze test kijken we wel hoeveel ruimte een zitje in beslag neemt in de auto. Als u in de resultatentabel van de autostoeltjestest op de ANWB site klikt op de naam van een zitje, dan verschijnt er een nieuw venster met plus- en minpunten van het zitje. Bij het onderdeel ergonomie staat genoemd of het zitje veel of weinig ruimte inneemt. Dit kan een richtlijn zijn voor het vinden van zitje met een smal onderstel. Ik kan uit uw verhaal niet opmaken voor welke leeftijd u een autostoeltje zoekt.

Voor een goede pasvorm, raden we aan het zitje voor aankoop te passen in de auto.***

Reactie van Rieneke1983:

Bedankt voor uw antwoord.
Het gaat om een autostoel uit groep 1.
Ik zal in de resultatentabel gaan kijken of ik daar een passende stoel kan vinden.
Bedankt.
Groet Rieneke